Κιμάς από Μεξικό

* 500gr μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς λίπος

* 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών (χρησιμοποιήστε κύβο λαχανικών low-carbs ή ακόμα καλύτερα σπιτικό ζωμό) – μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με νερό αλλά θα χάσει μέρος από την γεύση

* 1 Κρεμμύδι

* 1 σκελίδα σκόρδο (ή και παραπάνω ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

* 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι (ή λιωμένες ξερές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες)

* 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Cayenne

* 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

* 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

* 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

 

Για την σως

 

* 250 gr fromage frais 0% (ή γιαούρτι 0%)

* 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι (χωρίς ζάχαρη)

* 3 κουταλάκια του γλυκού Dijon μουστάρδα

 

Οδηγίες

 

* Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

* Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύεται μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

* Ρίχνετε στο μείγμα σας τον ζωμό και προσθέτετε τα μπαχαρικά.

* Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Μην ξεχνάτε να ανακατεύεται ενδιάμεσα.

* Φτιάξτε σως, ανακατεύοντας το fromage frais, το βαλσάμικο και την μουστάρδα.

Σχολιάστε