Κολοκυθάκια γεμιστά

Υλικά

  • ½ κιλό κύμα άπαχο μοσχάρι
  • 8 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στην μέση και τα αδειάζουμε.
  • Το μέσα δεν το πετάμε, το κτυπάμε στο multi μαζί με μπόλικο άνηθο. Στο multi βάζουμε και 1 μεγάλο κρεμμύδι αλλα χωριστά από τα κολοκυθάκια.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι και τον κύμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και  τ’ ανακατεύουμε για 15 λεπτά (για να μην κολλήσουν-δεν έχει λάδι), μέχρι ο κιμάς να πάρει μπεζ χρώμα.
  • Ρίχνουμε και πιπέρι, αλάτι για περίπου 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και το κτυπημένο στο multi κολοκυθάκι και άνηθο.
  • Μόλις γίνει (αλλα 10 λεπτά περίπου) γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με ενάμισι ποτήρι μεγάλο ζεστό νερό, σε δυνατή φωτιά και με καπάκι μισόκλειστο.
  • Όταν γίνουν ή τα χωρίζουμε σε μερίδες και τα βάζουμε σε τάπερ ή αν θέλουμε να τα φάμε εκείνη την ώρα, φτιάχνουμε το αυγολέμονο  (το αυγό και το λεμόνι με μια κουταλια από τα κολοκυθάκια χτυπημένα στο multi). Ρίχνουμε το αυγολέμονο από πάνω σιγά σιγά και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Από  greekmasa.gr