Κοτόπουλο με λεμόνι

Συστατικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • Τον χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο (προσοχή χωρίς ζάχαρη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκόνη φαντάζομαι)
  • Μπόλικο θυμάρι
  • 1 κοφτή κουταλιά γλυκαντικό που να μπορεί να ψηθεί

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο (τα άφησα μόνο για μια ώρα αλλά φαντάζομαι ότι αν μένανε όλη τη νύχτα θα γίνονταν ακόμα πιο αρωματικό το φαγητό).
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω και αέρα) για περίπου μία ώρα, αναλόγως τον φούρνο.
  • Προτείνω στο τέλος να βάλετε γκριλ και να τα γυρίσετε από όλες τις πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα.

www.greekmasa.gr