Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, θυμάρι και ρίγανη

* Πλένετε και κόβετε 2 στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές).

* Καθαρίζετε ένα κουτί φρέσκα μανιτάρια (τα μεγάλα) και τα κόβετε σε φέτες μικρές. Μπορείτε και κονσέρβα αλλά είναι πιο νόστιμα τα φρέσκα.

* Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή σχετικά φωτιά το κοτόπουλο και γυρνάτε τα κομμάτια από όλες τις μεριές. Να ασπρίσουν (να μην είναι ροζ), αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε και τα μανιτάρια (μικρά κομμάτια) και ανακατεύετε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αλάτι, πιπέρι.

* Μόλις είναι έτοιμα, περιχύνετε το μισό μπουκάλι της κρέμας γάλακτος (μπορείτε και όλο αν έχετε κόσμο και είναι περισσότερο το κοτόπουλο).

* Μειώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύοντας, ρίχνετε ρίγανη και θυμάρι. Αφήνετε να πάρουν μια βράση μαζί με την κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμα.

Σχολιάστε