Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανέλλα (3 μονάδες)

Από Pennou

* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι λάδι (η συνταγη ειναι κανονικα με ελαιολαδο εγω βαζω 3/4 του ποτηριου
* ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο και 1/4 ελαιολαδο για να μην γινουν πολυ βαρια στη γευση απο το λαδι)
* 1 μιση ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλάκι σόδα
* Αλεύρι γοχ (όσο πάρει) εμενα μου περνει περιπου 1 κιλο

* Βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο μιξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπουΤα κουλουρακια αυτα κανονικα ειναι νηστισημα.οταν ομως τα φτιαχνω εκτος νηστειας τα αλειφω με κροκο αυγου για να γυαλισουν. Ειναι πολυ μυρωδατα και νοστιμα

5 Σχόλια

5 σχόλια στο Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανέλλα (3 μονάδες)