Μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο και αλεύρι (3 μονάδες)

Από Anch

Υλικά
1 κούπα ελαφρώς ψημμένα ανάλατα φουντούκια
μισή κούπα ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη να φτιάξετε μια πάστα φουντουκιού.
Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σαν μαρέγκα.
Βάλτε την πάστα φουντουκιού σε μια λεκανίτσα.
Με μια πλαστική σπάτουλα, βάλτε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας με την πάστα, απο κάτω προς τα πάνω. Ενσωματώστε όλη την μαρέγκα.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάλτε μικρά μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σε ταψάκι σιλικόνης). Κουνήστε το λίγο να απλώσει το μίγμα. Το θέλουμε στρογγυλό περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και επίπεδα (όχι φουσκωτά). Για πιο πολλά μπισκότα κάντε τα μικρότερα. Με 2 εκ. διάμετρο θα βγάλετε περίπου σαράντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα καλύτερα) μέχρι να ροδίσουν οι ακρούλες και η επιφάνεια. Βγάλτε με προσοχή τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε με προσοχή μη σας σπάσουν. Επαναλάβατε με άλλο ταψί.

2 thoughts on “Μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο και αλεύρι (3 μονάδες)