Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο (2 μονάδες)

Από Anch

Υλικά

  • λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψάκι/την φόρμα
  • 250γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος με μπόλικα λιπαρά
  • 2 σφηνάκια εσπρέσο καφέ, αυτόν που πίνουμε*
  • 1/4 κ.γ fleur de sel (φίνο αλάτι χοντρό, ανθός αλατιού, στα σούπερ μάρκετ)
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βουτυρώστε την φόρμα. Μετά κόψτε μια λαδόκολα και εφαρμόστε από πάνω, ώστε να καλύπτετε τα -παρόλα αυτά- βουτυρωμένα τοιχώματα (δε βγαίνει εύκολα το γλυκό…)
Σε μπέν μαρί (αυτοσχέδιο) λιώστε ελαφρώς την σοκολάτα/κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα το εσπρέσο. Λίγο πριν βράσει ρίξτε το αλάτι, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ασταμάτητα και σταθερά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να μην ξεχωρίζουν καθόλου τα υλικά. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι/φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε αφήστε το να έρθει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε το από την φόρμα, κόψτε κομμάτια και πασπαλίστε με κακάο. Είναι τέλειο!

6 Σχόλια

6 σχόλια στο Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο (2 μονάδες)