Μακαρονάδα με σάλτσα κολοκύθας και μανιταριού (3 μονάδες)

Από Cris

Υλικά (ποσότητες της αρεσκείας μας)

  •  μισό μακαρόνια (κατά προτίμηση ταλιατέλες ή πέννες)
  • κολοκύθα γλυκιά
  •  μανιτάρια
  •  1 κρεμμύδι μεγάλο
  • λίγο κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
  • γάλα καρύδας (ή και απλό) ή μαϊντανό ή δυόσμο
  • λίγο ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε την κολοκύθα κομμένη σε φέτες στο φούρνο με λίγο νερό στο ταψί μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ περνάμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και νερό για να μην τσιγαριστούν και να γλυκάνουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στο μέγεθος που νομίζουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πολτοποιούμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στη σάλτσα. Και τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια (aldente) στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε καλά να πάρουν μια τελευταία βράση και να πάει η σάλτσα παντού Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και με ωμό μαϊντανό ή (σε λιγότερη ποσότητα) φρέσκο δυόσμο, για να σπάσουμε τη γλύκα και να δώσουμε δροσιά
(Κατά τη γνώμη μου τυρί δε χρειάζεται αλλά αυτό έγκειται στη γεύση του καθενός)

Σχολιάστε