Μακαρόνια με κόκκινη γλυκιά πιπεριά (2 ή 3 μονάδες)

Από Τζένη
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)

  • 2 φλ. μακαρόνια σπαγγέτι,
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές,
  • 1 κ.σ τυρί κρέμα (προαιρετικά),
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι, σκόρδο,μπαχαρικά ότι προτιμάτε (π.χ θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό),καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.   Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά εξωτερικά.
  • 2.   Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το μέχρι να κρυώσουν. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τις ξεφλουδίσετε.
  • 3.   Αφαιρούμε τη φλούδα με τα χέρια μας, αδειάζουμε τα σποράκια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • 4.   Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε περίπου μισή σκελίδα σκόρδο. Αφήνουμε να πάρει τη γεύση του το λάδι και αφαιρούμε το σκόρδο.
  • 5.   Ρίχνετε ότι μπαχαρικά επιλέξετε. Αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
  • 6.   Ρίχνετε τις πιπεριές και αφήνετε για 2-3  λεπτά, αν θέλετε προσθέτετε το τυρί κρέμα.
  • 7.   Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • 8.   Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε.
  • 9.   Αφήνετε ακόμα 1 λεπτάκι στη φωτιά και σερβίρετε.
Σχολιάστε