Πικάντικη μακαρονάδα σε 20 λεπτά (2-4 μονάδες)

Από Anch

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
80γρ. ελιές Καλαμών
40γρ. κάππαρη
1 πιπεριά καυτερή
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
άφθονο φρέσκο μαϊντανό
λάδι
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε το σπαγγέτι με τον κλασικό τρόπο μέχρι να γίνει al dente. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μούλτι τις ελιές με την κάππαρη και βάζετε το μείγμα σε ένα πιάτο. Έπειτα χτυπάτε το σκόρδο με την πιπεριά και τον μαϊντανό. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και τα σωτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζετε και σωτάρετε με λίγο ακόμα λάδι το μείγμα σκόρδο-πιπεριά-μαϊντανό. Προσθέτετε το μείγμα ελιές-κάππαρη, ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε το ψωμί. Στραγγίζετε το σπαγγέτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι που βρίσκονται όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθούν όλες οι γεύσεις και οι μυρωδιές.

Αν δεν χρησιμοποιήσω το ψωμί 3 μονάδες και αν δεν σωτάρω με λάδι τα σκόρδο, πιπεριά, μαϊντανό τότε 2

Σχολιάστε