Ρύζι με λαχανικά (2 μονάδες)

Από Τζένη
ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)

  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο,
  • 0,5 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες,
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ,1 μικρή κόκκινη πιπεριά,
  • 1 καρότο σε κυβάκια,
  • 3 κ.σ αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο,
  • 3 φλ. ζωμός λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2.   Όταν μαλακώσει ρίχνουμε και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
3.   Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
4.   Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
5.   Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα 1-2 φορές.
6.   Σβήνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά.

Σχολιάστε