Ταλιατέλες σουφλέ ( 4 μοναδες )

Από Menalou

Υλικά

  • 1/2 κιλο ταλιατελες βρασμενες αλ ντεντε.
  • 400-500 γρ. κασερι  η οτι τυρι σας αρεσει τριμενο στον χοντρο τριφτη.
  • 250-300 γρ. ζαμπον η μπεϊκον η γαλοπουλα ψιλοκομμενο.
  •  1 1/2 κουτι γαλα εβαπορε η 2 κρεμες γαλακτος.
  • αλατοπιπερο κατα βουληση.
  • λαδοκολα για το στρωσιμο ενος πυρεξ η βουτυρο και προσθετω 1 μοναδα. εγω χρησιμοποιω το μεγαλο διαφανες οβαλ πυρεξ. 39×27

Εκτέλεση
Στρωνω στην λαδοκολα τις μισες ταλιατελες, απο πανω το 1/4 του τυριου και μετα ολο το αλαντικο σε μια στρωση. Στην συνεχεια ριχνω το αλλο 1/4 του τυριου και απλωνω στο πυρεξ τις υπολοιπες ταλιατελες. Τελειωνω με το 1/2 τυρι που εχω κρατησει και σκεπαζω τις ταλιατελες . Τελος ριχνω το γαλα και ψηνω στους 170-180 β. για 35-45 λεπτα  ( αναλογα με τον φουρνο ).
1) Δεν πρεπει να ξεροψηθει. Το βγαζω μολις εχει ξανθωπο χρωμα.

2) Μπορειτε να το κανετε απο την προηγουμενη μερα και πριν το βαλετε στο φουρνο, την τελευταια στιγμη, θα ριξετε το γαλα.

1 σχόλιο

Ένα σχόλιο στο Ταλιατέλες σουφλέ ( 4 μοναδες )