Φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα (3 μονάδες)

Από Anch
Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
χυμός από 1/2 λεμόνι
500 γρ. φιογκάκια  (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
10 λευκά μανιτάρια φρέσκα, κομμένα στα 4
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για πασπάλισμα
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
κοκκινοπίπερο (προαιρετικά) για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό και το λεμονοχυμό (που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν άσπρα), για περίπου 6-7 λεπτά, όχι παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να κρατάνε στο δόντι.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-6 λεπτά. Είναι σημαντικό να είναι η φωτιά πολύ δυνατή, γιατί έτσι τα μανιτάρια θα μαραθούν χωρίς να προλάβουν να βγάλουν πάρα πολλά υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε.

Αν δεν σωτάρουμε τα μανιτάρια αλλά τα βράσουμε να μαλακώσουν λίγο κόβουμε 1 μανάδα, αφαιρώντας και την παρμεζάνα άλλη 1

Σχολιάστε