ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ( 2 Μοναδες )

Από Menalou

Τεμαχιζω 1 κουνελι και το βαζω σε μαριναδα για 12 ωρες  που φτειαχνω με 1/2 φλυτζανι ξυδι, (δεν βαζω κρασι για να γλυτωσω 1 μοναδα ),λιγο λαδι -2 φυλλα δαφνη – κοκκους πιπερι 4-5 – 1 κομματι κανελα – 3-4 γαρυφαλλα – 3-4 κοκκους μπαχαρι –  λιγο χυμο ντοματας – 1-2 κρεμμυδια σε φετες- 2-3 δοντια σκορδο ολοκληρα . τα ανακατευω 2 με τρεις φορες μεχρι να το μαγειρεψω. καθαριζω μικρα κρεμμυδακια για στιφαδο αρκετα ( ποσοτητα κρεμμυδιων και μυρωδικων κατα βουληση ), εγω δεν τα τηγανιζω αλλα τα βαζω να παρουν μια βραση και πεταω το νερο,
ετσι δεν γινεται βαρυ το φαγητο.
βγαζω το κουνελι απο την μαριναδα και μετα την σουρωνω. ολα τα μυρωδικα τα βαζω σε ενα κομματι τουλι το δενω με μια κλωστη σε πουγκι.
βαζω σε χυτρα λαδι και τσιγαριζω ελαφρα το κουνελι. ριχνω μεσα την σουρωμενη μαριναδα  και το πουγκακι με τα μυρωδικα. προσθετω χυμο ντοματας αλατι και τα κρεμμυδακια. απο οταν αρχισει το σφυριγμα της βαλβιδας θελει  15 λεπτα εαν ειναι περιπου στο 1 κιλο το κουνελι. εαν ειναι μεγαλο  (θελει 15 λεπτα το κιλο ) ανοιγω στο ενδιαμεσο και ριχνω τα κρεμμυδια για να μην λειωσουν.
βγαζω το φαγητο σε ενα πυρεξ . εαν η σαλτσα ειναι αραιη την βραζω λιγο να δεσει και την ριχνω και αυτην πανω στο φαγητο.
σερβιρω με μακαροναδα  + 1 μον.