Θρεπτική σούπα λαχανικών με παρμεζάνα (2- 4μονάδες)

Από anch

Υλικά

  • ½ κιλό αρακά
  • 2 πατάτες
  • 5 κολοκύθια
  • 4 καρότα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200γρ. σέλερι
  • 6 ντομάτες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε μικρά κομμάτια.
2.   Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον αρακά και τα βράζετε προσθέτοντας τον πολτό από τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι (κατά βούληση τα τελευταία).
3.   Μόλις η σούπα «δέσει», τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καλύπτετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αν κόψω πατάτα και λάδι γίνονται 2 οι μονάδες