Κουνουπίδι κοκκινιστό (1 μονάδα)


Υλικά για 6 άτομα

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (γύρω στο 1 ½ κιλό)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • χυμό 1 λεμόνιού
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε το κουνουπίδι. Το κόβετε σε μικρές τουφίτσες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα τουφάκια από το κουνουπίδι και τα σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το λεμόνι.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό μέχρι η σάλτσα σχεδόν να σκεπάσει τις τουφίτσες του κουνουπιδιού.
Πασπαλίζετε με την κανέλα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.