ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ (2 μονάδες)

Από Victoria

Υλικά

  • 1 Κιλό λάχανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ή ντομάτα φρέσκια
  • λάδι,  2 λεμόνια
  • πιπέρι άσπρο ελάχιστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πετάτε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου ξεχωρίζετε τεα φύλλα και τα πλένετε.Τα κοβεται σε μεγάλα κομμάτια, ξύνετε το κρεμμύδι και τα βάζουμέστην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο.Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό πιπέρι και βράζουμε ανεκατέβοντας για 5 λεπτά.Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το λάδι ανακατέβοντας ελαφρά.Στο σερβίρισμα περιχύνουμε με άφθονο λεμόνι.Είναι πολύ νόστιμο φαγητό,σαν να τρως λαχανοντολμάδες!!!!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Μπορούμε να μην μην βάλουμε ντομάτα αλλα να το κάνουμε αυγολέμονο. 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε χτυπάμε ενα αυγό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό 1 ή 2 λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε και το αυγό.Την κουνάμε πέρα δώθε για να πάει το αυγολαίμονο παντού. (3 μονάδες)

Σχολιάστε