Μελιτζανόρυζο (2 μονάδες)

Από Σεβαστιάνα

Υλικά (κατά βούληση)

  • Μελιτζάνες (εγώ βάζω τσακώνικες)
  • λάδι
  • Ρύζι( εγώ βάζω κίτρινο)
  • φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • μα’ι’ντανό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για μια ώρα για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε να φύγει το νερό. Τις τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευουμε λίγο( μέχρι να γυαλίσει). Προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι, πιπέρι, μα’ι’ντανό και λίγο νεράκι. όταν μαλακώσει το ρύζι είναι έτοιμο.

*Αν βάλουμε κίτρινο ρύζι και νερό τόσο όσο να βράσει το ρύζι γίνεται σαν  σπιρωτό ΄’ρυζότο» με μελιτζάνες. Αν το κάνουμε με καρολίνα ή νυχάκι και περισσότερο νερό γίνεται πιο ζουμερό όπως το σπανακόρυζο.

Σχολιάστε