Πατάτες φούρνου με θυμάρι (2 μονάδες)


Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα (βιολογική)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ πιπέρι
  • Σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • 1. Τρυπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζετε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά και μετά τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τον φούρνο τον αφήνετε ανοιχτό.
  • 2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 3.Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, σε μέτριο πάχος, και τις ανακατεύετε με το μείγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • 4. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις βάζετε ξανά στο φούρνο. Τις αφήνετε να ψηθούν για ακόμα 20 λεπτά, ενώ τις γυρίζετε κατά τη διάρκεια.
Σχολιάστε