Σούπα καρότο (1-2 μονάδες)

Από Anch

Υλικά για 4 άτομα

1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
450 γρ. καρότα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1.2 λίτρα ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Το χυμό από ένα λεμόνι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και σόταρε για περίπου 4 λεπτά. Πρόσθεσε το κόλιαντρο σε σκόνη και αλατοπίπερο και συνέχισε το ψήσιμο για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και άφησε το μείγμα να βράσει. Σκέπασε την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το καρότο. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το φρέσκο κόλιαντρο. Πέρασε τη σούπα σου από το μπλέντερ και λιώσε όλα τα υλικά μαζί. Πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και το μοσχοκάρυδο και συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί
Ζέστανε και πάλι την σούπα σου, χωρίς να την αφήσεις να βράσει και σέρβιρε με λίγη κρέμα γάλακτος

Σχολιάστε