Ταμπουλές (2 ή 3 μονάδες)

Από Σεβαστιάνα
Υλικά

  • 100γρ πληγούρι
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 1 αγγούρι
  • 1 σφιχτή ντομάτα
  • 1/2 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • Λάδι, ξύδι,αλάτι, πιπέρι,

Εκτέλεση

  • 1)Μουλιάζεις για 20 λεπτα σε χλιαρό νερό το πληγούρι και το σουρώνεις να κρυώσει.
  • 2)Ανακατευεις τον  ψιλοκομμένο μαιντανό, το αγγουρι- την ντομάτα-την πιπεριά-το κρεμμύδι  όλα σε καρεδάκια και τα ρίχνεις μέσα στο κρύο πληγούρι.
  • 3)Αλάτι, πιπέρι, λάδι ,ξύδι κατα βούληση.

Είναι καλύτερο αν μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γευσεις.
Αν θέλεις πρίν σερβίρεις προσθέτεις μια κονσέρβα τόνο σε νερό.