Χορτόσουπα με μανιτάρια (2 μονάδες)

Από Anch


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε μικρές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • μισό πράσο σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 1 καρότο κυβάκια
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο(και τον βλαστό)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
  • κόκκους ροζ πιπέρι χοντροκοπανισμένους
  • κάρυ Μαντρας
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ροδίζουμε στο λάδι πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε σε δυνατή φωτια να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες.
  • Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι.
  • ‘Όταν είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε αποσύροντας από τη φωτιά.
  • Μπορούμε να τη βάλουμε στο μουλτι και να την κάνουμε  ελαφριά κρέμα.
  • Επίσης εκτός νηστείας χτυπάμε τη μουστάρδα με  ξινόγαλο και σερβίρουμε με ξεροψημένο μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο
  • Εντός νηστείας βάζουμε από δίπλα ελίτσες, τουρσιά, χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί και εις υγείαν!
Σχολιάστε