Σπιτική Pizza (1-… μονάδες)

2 Σχόλια


Τα υλικά μας
για 3 πίτσες μεσαίου μεγέθους

 για την ζύμη

  • 400 gr. αλεύρι
  • 250 gr. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό

η ζύμη

Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να γίνει.

Σε μία λεκάνη βάζουμε 350gr. αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου  ρίχνουμε το προζύμι,το αλάτι και το νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη,άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα με το πόση pizza θέλουμε να φτιάξουμε
τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση.

Για υλικά μπορείτε να βάλετε εσείς..
Για σάλτσα να τρίψετε μια ντομάτα αφαιρώντας το ζουμι της κ για υλικά πάνω να βάλετε πιπεριές, ελιές, μανιτάρια και τυράκι κλπ.

2 Σχόλια “Σπιτική Pizza (1-… μονάδες)”