Light μανιταρόπιτα (3-4 μονάδες)

Από anch

Υλικά

  • 300γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. τεμαχισμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα Cottage Cheese
  • ¾ κούπας κρέμα γάλακτος light 3%
  • 1 κουταλιά γλυκού άνηθος
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα αφήνετε για 5 με 10 λεπτά.
2.   Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
3.   Μόλις ψηθούν, αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τα υλικά με το cottage cheese.
4.   Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τη γέμιση μέσα.
5.   Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνετε τη πίτα να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.

Αν δεν σωτάρω στο λάδι αλλά τα ψιλοβράσω με νερό στο τηγάνι για να μαλακώσουν κερδίζω μια μονάδα