Κοτόπουλο με ντομάτα και σπανάκι (2 μονάδες)

Υλικά

  •   500 γρ. φιλέτο ή μπούτι κοτόπουλο (ότι προτιμάτε)
  •  300 γρ. σπανάκι (μπορεί και κατεψυγμένο)
  •  1 κ. σούπας πάστα ντομάτας
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  •  1 καρότο σε φέτες
  •  1 πιπερίά φλωρίνης ψιλοκομένη
  •  αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  •  λάδι

Οδηγίες

  • 1.   Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα.
  • 2.   Προσθέτουμε το καρότο, την ψιλοκομένη πιπεριά και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
  • 3.   Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και αρκετό νερό για να βράσει το σπανάκι και και μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • 4.   Συμπληρώνουμε αν θέλουμε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • 5.   Το μοσχοκάρυδο ταιριάζει στο σπανάκι μπορεί όμως και να λείπει.
  • 6.   Βράζουμε μέχρι να «πιεί» όλο το ζουμάκι και σερβίρουμε ζεστό.

Οι ποσότητες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το αν μας αρέσει να έχει περισσότερο ή λιγότερο σπανάκι.

Σχολιάστε