Κοτόπουλο ψητό στο φούρνο με γιαούρτι (2 μονάδες)

Υλικά:

  • 4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (χωρίς τη πέτσα)
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 2 κσ ρίγανη
  • 2 κσ μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και τη ρίγανη
  • Μαρινάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μισό μίγμα γιαουρτιού για 2-3 ώρες στο ψυγείο, έχοντάς το κλείσει αεροστεγώς.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
  • Ανεβάζουμε πιο ψηλά το κοτόπουλο στο τέλος του μαγειρέματος για να πάρει χρώμα

Σερβίρισμα

  • Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα του γιαουρτιού και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή τηγανιτό ρύζι