Ομελέτα φούρνου (2-6 μονάδες)

Από anch
Υλικά (για 3 άτομα)

  • 6 αβγά
  • 3 πιπεριές κομμένες κυβάκια (πράσινες,κόκκινες)
  • 4-5 φέτες σαλάμι
  • 4-5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα φέτες
  • 1 σακουλάκι τριμμένο Gouda
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 -3πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση
1.   Βάζετε στο τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τις πατάτες
2.   Τις βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
3.   Ρίχνετε τα μανιτάρια το, σαλάμι και τις πιπεριές, τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθούν λίγο και τα βγάζουμε επίσης σε χαρτί κουζίνας.
4.   Βουτυρώνετε ένα πυρέξ, στρώνετε τις πατάτες και από πάνω το σαλάμι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
5.   Χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι, τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες και έπειτα ρίχνετε και το κασέρι
6.   Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Τροποποίηση: Δεν βάζω το σαλάμι. Ψήνω ελαφρώς τα μανιτάρια, τις πατάτες και τις πιπεριές (χωρίς λάδι). Στρώνω στα ταψί λαδόκολλα, άρα δεν βουτυρώνω. Άρα η ομελέτα καταλήγει να έχει 3 μονάδες και αν αφαιρέσω τις πατάτες 2.