Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλο (2 μονάδες)

Από anch
Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ στο ίδιο μέγεθος με το κρέας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε αντίστοιχα καρε
  • Για τη μαρινάδα: Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • ½ κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 αγγούρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Αλάτισε το κοτόπουλο και άφησέ το μέσα στο χυμό λεμονιού για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακάτεψε καλά και άφησε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πέρασε τα κομμάτια του κοτόπουλου, της πιπεριάς και το κρεμμύδι διαδοχικά στα καλαμάκια. Ψήσε στο γκριλ ή σε σχάρα να πάρουν χρώμα (10 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά είναι συνήθως αρκετά). Σέρβιρε με πίτες κομμένες, γιαούρτι και σαλάτα μαρούλι, αγγούρι (Οι πίτες είναι άλλη 1 μονάδα)

Σχολιάστε