Φρικασε κοτόπουλο (3 – 5 μονάδες)

Από anch

Υλικά

  •  1 κοτόπουλο σε μερίδες
  •  1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  •  3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
  •  2 λεμόνια, το χυμό τους
  •  2 αυγά
  •  1 κ.σ. corn flour
  •  3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  •  αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, μαζί με το πιπέρι. Αφού κάνει καλή κρούστα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι, μέχρι να μαραθούν.  Ρίχνουμε 2/3 του ποτηριού νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 12′. Μετά το πέρας του χρόνου, ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για ακόμη 7′. Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, σουρώνουμε τα υγρά του φαγητού και τα κρατάμε στην άκρη. Στύβουμε τα λεμόνια, τα σουρώνουμε και διαλύουμε στο χυμό το corn flour. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους έναν-έναν και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Αν αφαιρέσουμε το βούτυρο και το corn flour γλυτώνουμε 2 μονάδες

Σχολιάστε