Καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα

(2 μονάδες) (N, AX)
Υλικα
•   καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
•   4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
•   2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
•   1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
•   1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
•   αλάτι
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Σχολιάστε