Πανεύκολο φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά ( 3 μονάδες)

Από anch

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού (150γρ. το ένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε χοντρές φέτες
  • ¼ κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Σε ένα μπολ, βάζετε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2.   Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά για 1-2 ώρες.
3.   Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, τα αλείφετε με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
4.   Βάζετε τα φιλέτα του σολομού, όπως είναι με τη μαρινάδα, σε ένα ταψάκι, και τα ψήνετε στους 200C για περίπου 15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά.

Σχολιάστε