Σουπιές με σπανάκι (2 μονάδες)


Υλικά (6 μερίδες) :

  • 1 κιλό σουπιές (κατεψυγμένες έτοιμες καθαρισμένες ή φρέσκιες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι  κρεμμυδάκια  φρέσκα
  • άνηθος φρέσκος,
  • 1 μάτσο μάραθα, χοντροκομμένα (αν θέλετε)
  • 1 1/2  κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κονκασέ ντοματάκι ή φρέσκιες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε 3-4 φορές το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν (φρέσκιες,) τις κατεψυγμένες απλώς τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια αν δεν είναι ήδη, δεν ξεπλένουμε και δεν τις στραγγίζουμε τις ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα όταν είναι η ώρα..
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε  τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τα μάραθα και την ντομάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τον άνηθο, τα μάραθα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, τις σοτάρουμε λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει η σουπιά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσουμε νερό ή προσθέτουμε ελάχιστο γιατι θα βγάλουν αρκετό οι σουπιές.
10-15 λεπτά πριν το κλείσιμο του φαγητού όταν ψηθεί η σουπιά προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Προσθέτουμε  επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σχολιάστε