Μενού 2ο

Πίτσα Καρδιά

Τι θα χρειαστείτε για τη ζύμη:

Για να μην ξεμείνετε μέσα στη κουζίνα ανοίγοντας φύλλο, αγοράστε έτοιμο φύλλο για πίτες, κόψτε το σε σχήμα καρδιάς, και ανασηκώστε τη ζύμη γύρω γύρω ώστε να κρατήσει όλα τα υλικά της πίτσας.

Υλικά:
300 γρ. σάλτσα ντομάτα
150 γρ. τριμμένη μοτζαρέλα
150γρ. τριμμένο γκούντα
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες ροδέλες μπέικον
πιπέρι και ρίγανη

Στα υλικά, εκτός απο τη ντομάτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά της αρεσκείας σας.

Συμβουλή: Για τα αλλαντικά ζητάτε να σας τα κόβουν σε λεπτές φέτες ώστε να βγαίνει το άρωμα τους. Όσο πιο χοντρά κόβονται τα αλλαντικά τόσο περισσότερο πικρίζουν όταν ψήνονται.

Τοποθετείτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βουτυρώστε την λίγο και βάλτε πάνω τη ζύμη. Πρώτα αλείφετε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη, μετά βάζετε τα αλλαντικά και τα τυριά και ότι άλλο θέλετε (π.χ. κομμένες ελιές). Προθερμαίνετε το φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C. Ψήνετε στον αέρα, αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 20 λεπτά.

 

Κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

 

Υλικά:
μισό πακέτο ζυμαρικά σε σχήμα κοχύλια (μεγάλα)
για τη γέμιση:
½ κιλό κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
αλάτι, μαύρο πιπέρι & κόκκινο πιπέρι
2 κουτ. κρασί λευκό
1 κρέμα γάλακτος

Βράζετε τα κοχύλια όμως αναγράφεται στη συσκευασία (συνήθως για 8λεπτά). Τα σουρώνετε.

Τσιγαρίστε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίξτε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια σβήστε με κρασί. Αφήστε να σταθεί το μείγμα για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Γεμίστε τα κοχύλια και τοποθετήστε τα μέσα στο πυρέξ. Ότι περισσέψει ρίξτε το από πάνω και, τέλος, περιχύστε όλη την επιφάνεια με κρέμα γάλακτος. Ψήστε τα για 20 λεπτά.

Συμβουλή: Για να μην αρπάξει από πάνω, αρχικά τοποθετήστε ενα αλουμινόχαρτο ώστε να ψηθεί η κρέμα, και βγάλτε το τα τελευταία 5 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει από επάνω.

 

Πράσινη σαλάτα με ρόκα, iceberg, φινόκιο, παρμεζάνα και ντοματάκια cherry

 

Υλικά:
Ρόκα ένα ματσάκι πλυμένο
μαρούλι iceberg το μισό πλυμένο
½ φινόκιο χονδροκομμένο
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κομμένη σε κομματάκια μικρά
10 cherry ντοματάκια ολόκληρα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο
για το ντρέσινγκ:
5 κουτ. σούπας λάδι
1 λεμόνι στημένο
Αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. σούπας μουστάρδας
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
λίγο νερό

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια σαλατιέρα. Ετοιμάστε το ντρέσινγκ σε ένα ποτήρι ανακατεύοντας τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυμός. Περιχύστε το ντρέσινγκ στη σαλάτα σας 10 λεπτά πριν το φαγητό.

 

Ταρτάκια Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κρόκοι αβγών

2 ασπράδια αβγού, ελαφρά χτυπημένα

1 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

½ φλιτζάνι + 2 κουτάλια γλυκού ζάχαρη

½ κουτάλι γλυκού βανίλια

1/3 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικό)

1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, 5 κρόκους, βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και βανίλια. Τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μίγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αλευρώνουμε μια ξύλινη επιφάνεια και ανοίγουμε το μείγμα σε πάχος 0,3 εκ. Κόβουμε σχήματα καρδούλας (περίπου 26 κομμάτια) και άλλα τόσα μόνο με το περίγραμμα του σχήματος καρδούλας, τα οποία θα τοποθετηθούν από επάνω, όταν έχουν ψηθεί.

Με ένα πινέλο, περνάμε το πάνω μέρος από όλες τις καρδούλες με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αβγών.
Αναμιγνύουμε 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη με τα καρύδια και το ρίχνουμε επάνω στις καρδούλες.

Τοποθετούμε τις καρδούλες σε ένα αντικολλητικό φύλλο και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχουν κρυώσει, βάζουμε τις μικρότερες καρδούλες πάνω στις μεγάλες και στη μέση απλώνουμε τη μαρμελάδα.

 

Σχολιάστε