Σουπιές με σέσκουλα

Υλικά

1 κιλό σουπιές φιλέτο (καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
500γρ σέσκουλα πλυμένα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μαζί με τις σουπιές. Μόλις οι σουπιές αρχίσουν και ροδίζουν σβήστε με το κρασί και αφήστε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα και την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οριακά οι σουπιές. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά (θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα). Μόλις δείτε ότι οι σουπιές έχουν μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμες, ρίξτε στην κατσαρόλα και τα σέσκουλα κι αλατοπιπερώστε (προσοχή στο αλάτι γιατί οι σουπιές έχουν από μόνες τους αρκετό). Αφήστε την κατσαρόλα ανοιχτή κι αφήστε το φαγητό να βράσει για ακόμη 15-20 λεπτά για να μαλακώσουν τα σέσκουλα και να δέσει η σάλτσα.

 

dietup.gr

Σχολιάστε