Κέικ με καρύδα και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 325 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 325 γραμ• ζάχαρη
  • 300 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα, την μπέικιν, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψάκι αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με σοκολάτα νηστήσιμη.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • 1/2 κούπα ζάχαρι άχνη
  • 100 γραμ, κουβερτούρα λιωμένη ή κακάο
  • 1 φλυτζανάκι τον καφέ χυμό πορτοκαλιού ή ζεστό νερό

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το γλάσο σοκολάτας είναι έτοιμο, για να το αλείψουμε

Σχολιάστε