Γαρίδες με πορτοκάλι και λάιμ

Μερίδες συνταγής: 6

Θερμίδες:  200 kcal

 

Συστατικά:

  • 2 πορτοκάλια
  • 3 λάιμ
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μίξερ αναμείξτε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τις γαρίδες και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος μαγειρέψτε τις γαρίδες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά προσθέτοντας προοδευτικά τη σος στην οποία τις μαρινάρατε.