Κέικ σοκολάτας διαίτης και νηστίσιμο

Συστατικά

  • 10 κ.σ ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 3 φλ. αλεύρι φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 φλ. νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με λίγο λάδι και το αλευρώνουμε να πάει παντού.
  2. Στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν το θέλετε νηστίσιμο προσθέστε στο μείγμα και ένα αυγό. Θα κρατήσει όλα τα υλικά πιο δεμένα.