Κουραμπιέδες με αμύγδαλο



Υλικά
  • 1/2 κιλό σπορέλαιο (2 1/2 φλυντζάνια τσαγιού)
  • 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη (γεμάτες)
  • 800 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 βανίλια
  • ανθόνερο (αν θέλουμε)
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη, για να τους τυλίξουμε

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, σκληρό και μαλακό και τέλος την αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, (στους 180 για μισή ώρα περίπου) μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό μπεζ χρώμα. Χρειάζεται προσοχή, για να μη σκουρύνουν. Τους βγάζουμε από το φούρνο, (τους ραντίζουμε με ανθόνερο) και τους τυλίγουμε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη (αφού τους αφήσουμε λίγο να κρυώσουν περίπου 10λεπτο).

Σχολιάστε