Μανιταρόπιτα


Υλικά

*φυλλο 1/4 της προτιμησης σας(κρουστας,σφολιατας,χωριάτικο)
* Για την γέμιση:
o 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
o 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ,2-3 κομματια σκορδο
o 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θελετε προσθετε και κοκκινη η πιπερια φλωρινης)
o 2 ντομάτες (ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
o 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
o 1 φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
o 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
o 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι
o Αλάτι
o Πιπέρι
o Κύμινο
o Μοσχοκάρυδο
o Λίγο κόκκινο πιπέρι
o Λίγο λάδι

Ετοιμασία

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το κύμινο, τη ζάχαρη και γυρίζουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά τη ντομάτα και τελευταία τα μανιτάρια.
  • Πασπαλίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο, με το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τελευταία προσθέτουμε τον ανηθομαϊντανό.
  • Παιρνουμε ενα μετριο ταψι,το λαδωνουμε,στρωνουμε κατω 3 φυλλα τα οποια λαδωνουμε ελαφρα και εναλακτικα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ισομερώς.
  • Καλυπτουμε δύο ακόμη φύλλα και γυρίζουμε τέλος το κάτω.
  • Λαδωνουμε το τελευταιο φυλλο και το βρέχουμε με λιγο νερο.
  • Χαράσσουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμ. έως ότου ροδίσει το φύλλο (περίπου για ¾ της ώρας).