Ρεβίθια φούρνου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ
250 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. τριμμένο δεντρολίβανο
1½ φλ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ή πολτό ντομάτας
¾ φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουσκέψουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε πυρέξ μαζί με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί (το υπόλοιπο το φυλάμε και το προσθέτουμε αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό. Ξανθαίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και το δεντρολίβανο και τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ρεβίθια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Σχολιάστε