Ταραμοσαλάτα Evi Evane

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
200 γρ. ταραμάς λευκός
100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
½ λίτρο σπορέλαιο
το χυμό από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Χτυπάμε το κρεμμύδι στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Στραγγίζουμε το ψωμί. Συνεχίζουμε το χτύπημα χωρίς διακοπή προσθέτοντας λίγο λίγο το ψωμί, στη συνέχεια το λάδι και τέλος το χυμό λεμονιού.

• Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και φρυγανισμένη ελληνική πίτα. Γαρνίρουμε με τρίμματα από λεμονάκια κονφί.

Σχολιάστε