Γαρδουμπάκια

Υλικά

1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια
Έντερα από ένα αρνί
2 σκελίδες σκόρδο  πολύ ψιλοκομμένες ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 φλιτζάνι χυμός φρέσκιας ντομάτας
Χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας κόψει τη συκωταριά σε μακριές λωρίδες. Πλένετε τα έντερα πολύ καλά με νερό και ξύδι: Με μια βελόνα πλεξίματος (ή ένα μολύβι) τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα τοποθετείτε σε μπολ, τα ραντίζετε με τον χυμό λεμόνι και τα αφήνετε να ασπρίσουν και να σφίξουν. Παίρνετε από 1 λωρίδα συκώτι, καρδιά, σπλήνα και γλυκάδια και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά με τα έντερα. Κόβετε το έντερο και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε το ίδιο με την υπόλοιπη συκωταριά και τα έντερα. Απλώνετε τα γαρδουμπάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. Τα αλείφετε όλα με λίγο από το ζουμάκι του ταψιού. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε τα γαρδουμπάκια να ψηθούν για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, γυρίζοντας τα 1-2 φορές. Σερβίρετε αμέσως μαζί με λίγο από το ζουμάκι τους.