Κουλούρα λαμπριάτικη

Υλικά

½ κιλό αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα
ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το λικέρ και το γάλα. Αφήνουμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια  σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε την κουλούρα στο σχέδιο που θέλουμε και την τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλείφουμε την κουλούρα με αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βάζουμε ένα κόκκινο αυγό και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 45 λεπτά.