Κουραμπιέδες


Υλικά

  • 2 κούπες βούτυρο γάλακτος
  • 2/3 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 μύτη κ.γ. βανίλια
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 μύτη κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα αμύγδαλο ψημένο χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να φουσκώσει. (Παρατηρούμε ότι το μίγμα φουσκώνει και ασπρίζει). Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κονιάκ και το αφήνουμε να ζυμωθεί καλά. Δοκιμάζουμε να δούμε αν πλάθεται εύκολα με το χέρι. Αν είναι έτοιμο, ρίχνουμε και το αμύγδαλο ίσα – ίσα να ανακατευτεί και κατεβάζουμε το μίξερ.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε ομοιόμορφα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στη μέση του φούρνου για περίπου 20 – 25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφού κρυώσουν καλά, τα ψεκάζουμε με κονιάκ ή ανθόνερο και τα σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τα αφήνουμε να τραβήξουν ζάχαρη τουλάχιστον 5 – 6 ώρες. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην τραβήξουν υγρασία.

Πηγή: alphatv.gr

Σχολιάστε