Μελομακάρονα


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι στημένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανελλογαρύφαλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κιλό μαλακό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 1φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Δουλεύεις στο μίξερ για αρκετή ώρα το λάδι, στη συνέχεια ρίχνεις μέσα την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, και λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Πλάθεις τα μελομακάρονα και τα ψήνεις σε μέτριο φούρνο.

Βάζεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βράζεις για 10 λεπτά.

Κατεβάζεις τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σιροπιάζεις τα μελομακάρονα όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)

Σχολιάστε