Πουτίγκα με σταφίδες


Υλικά

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ξερή ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της φόρμας του κέικ, αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, για να μην κολλήσει η πουτίγκα.

Κόβουμε την ψίχα του ξερού σε κομματάκια, πλένουμε τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε με το ψωμί και τα βάζουμε στη φόρμα του κέικ.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.

Κρατούμε λίγο από το μίγμα του γάλακτος και περιχύνουμε με ένα κουτάλι της σούπας το μείγμα ψωμιού-σταφίδας της φόρμας.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει τόσο νερό ώστε να φτάνει ως στη μέση της φόρμας.

Βάζουμε τη κατσαρόλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Πηγή: syntagies.gr

Σχολιάστε