Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας στον χυμό του πορτοκαλιού και το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια το ροδίζουμε καλά σ’ ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού από τη μαρινάτα και προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Μόλις μελώσει το χοιρινό μας με τη σάλτσα και τα λαχανικά, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε με το τηγάνι.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: toarkoudi.gr

Σχολιάστε