Ατομικές ψητές αλάσκες

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Θερμίδες: 540

4 μεγάλα μπαλάκια από παγωτό
2 μεγάλα έτοιμα κομμάτια από παντεσπάνι
4 ασπράδια αυγών
225 γρ. ζάχαρη

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζετε τα μπαλάκια του παγωτού στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόβετε από το παντεσπάνι 4 στρογγυλά κομμάτια (10 εκ. διάμ.) και τα ακουμπάτε σε παγωμένο ταψί. Χτυπάτε τα ασπράδια, ώσπου να «σφίξουν», και προσθέτετε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου η μαρέγκα να γυαλίσει και να «σφίξει».

Μοιράζετε το παγωτό επάνω στο παντεσπάνι (αφήνοντας ένα περιθώριο 2,5 εκ. γύρω-γύρω) και με σπάτουλα αλείφετε επάνω τη μαρέγκα, ώστε να σκεπαστεί το παγωτό και το παντεσπάνι. Ψήνετε για 3-4 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει η μαρέγκα να παίρνει «χρώμα» στις άκρες της. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.

TV ZAPPING