Βασιλόπιτα διαίτης

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. νιφάδες πιτυρούχες
μία πρέζα αλάτι
1½ κουταλάκι υγρό γλυκαντικό (π.χ. μελάσα ή σιρόπι)
20 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης
2 κ.σ. ηλιέλαιο
μία πρέζα βανίλια
μία κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
ηλιέλαιο για τη φόρμα

1. Καβουρδίστε τα φιστίκια και τρίψτε τα. Διαλύστε το γλυκαντικό σε μισό ποτήρι νερό.
2. Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύοντας, προσθέστε το νερό με το γλυκαντικό. Συμπληρώστε λίγο-λίγο όσο νερό χρειάζεται, για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
3. Ζεστάνετε μια ανοιγόμενη φόρμα 18-20 εκατοστών και αλείψτε τη με ηλιέλαιο. Ρίξτε μέσα τη ζύμη και ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 318

Πηγή: http://www.preventionmag.gr