Γιαούρτι με ζελέ

Ένα πολύ δροσιστικό σνακ, ιδανικό για…καλοκαιρινές υπογλυκαιμίες! Η παρακάτω συνταγή είναι για την παρασκευή 4 μερίδων, και η κάθε μερίδα έχει περίπου 160kcal!
Υλικά
1 κουτί ζελέ π.χ. φράουλα χωρίς ζάχαρη (ζελέ light) (περίπου 40kcal)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (περίπου 115kcal)
300gr φράουλες ψιλοκομμένες (ή αντίστοιχο φρούτο, ανάλογα με τη γεύση ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε) (περίπου 100kcal)
400gr γιαούρτι 0% (με αντίστοιχη γεύση) (περίπου 200kcal)
30gr σοκολάτα υγείας τριμμένη στον τρίφτη, μέσα στο τελικό μίγμα (περίπου 170kcal)
Nερό (όσο απαιτεί το προϊόν)
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό που προτείνει η συσκευασία και ανακατεύουμε το ζελέ (σύμφωνα με τις αναλογίες στο κουτί). Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι (αντί για παγωμένο νερό) και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες. Όταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να γίνει ένα καλό και ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε τα φρούτα τα οποία έχουμε κόψει και την τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.

από dietup.gr